Jaungada ēdieni

Kaut gan katrai saimniecei ir sava tautisko ēdienu gatavošanas metode, mūsu piedāvātās cienastu receptes var noderēt kā prasmīgām namamātēm, tā arī cilvēkiem, kas ķersies pie svētku cienasta sagatavošanas pirmo reizi. Lai Jums izdodas!




Grūdenis

Žāvētas cūkas galvas puse; ūdens - pēc vajadzības; grūbas - 300 g; kartupeļi - 800 g; sīpols - 1 gab;

Žāvētu cūkas galvu pārlej ar aukstu ūdeni, pieliek nomazgātas grūbas un sīpolu, vāra, kamēr gaļa ir mīksta. Tad zupai pieliek sagrieztus kartupeļus un, ja vajadzīgs, pielej vēl ūdeni, lai tā būtu krietni bieza. Grūdeni ēd galvenokārt ziemas mēnešos, ja vēlas, ar skābu krējumu.


 

Vēl nodaļā:

Cepti āboli

Zoss cepetis

Cūkas cepetis

Taukšķēti zirņi

Grūdenis

Mūsu tīmekļa lapā izmanto sīkdatnes (cookies) un trešās personas reklāmas un analītikas sistēmas. Ja Jūs turpināt izmantot šo vietni Jūs dodat piekrišanu sīkdatņu savākšanai un uzglabāšanai savā ierīcē.

SIA "BaltCoin" (41503036316), Tallinas iela 7A - 8, Zvejniekciems, Saulkrastu pag., Saulkrastu nov., LV-2161, Latvija

© Copyright 2007-2024